nedeľa 5. júna 2011

Maslová vianočka

..... tak a máme ju tu krásku :D. Túto vianočku som piekla tretí krát, prvý krát - podľa receptu /z knihy receptov o života/, nooo, nie že by bola zlá . Mala som silné nutkanie už vtedy upraviť recept podľa seba - aaale vravím si, aspoň raz skúsim dodržať pôvodnú receptúru :DD ....  Ok - dala sa, ale nebola som z nej akože "waaaau".
Druhý krát som samozrejme recept upravila, ale odfotiť som nestačila :DD - nejak záhadne rýchlo zmizla z povrchu zemského :D a na tretí krát sa s Vami podelím s receptíkom. Vianočku som chránila vlastným telom, krájala ešte teplú na fotenie, lebo predsa - bolo by skutočne škoda nezverejniť ju.

Svieže jahodovo - tvarohové rezy

      Máme všetci momentálne jahodové obdobie však ?  Tiež nie sme výnimkou, okrem jahodových gulí, buchiet, rôznych jahodových krémov a kadečoho podobného sme si včera pochutnali na tomto osviežujúcom koláčiku.  Jahody som použila z maminej záhradky, s úplne úžasnou jahodovou vôňou, aké v obchode nekúpite, ani nenazbierate na rôznych samozberoch /to som mala česť zistiť minulý rok - bola som veľmi sklamaná ich chuťou a vôbec - ale vôbec jahodovo nevoňali, tak som to brala aspoň športovo, že sú aspoň červené, na jahody sa podobali .... a ostatné prednosti  jahôd sme si domysleli :DD/

- a zasa mi to ladí do modra :DDD .. /sľubujem, že sa polepším :D/