pondelok 24. januára 2011

Rizolety - slané palacinky plnené mäsom

    Tak tieto rizolety boli špeciálne na želanie dcérky - vraj KONEČNE ! Ono v podstate je to rýchlovka, i keď uznám, že predstava robenia palaciniek, dusenie mäsa, plnenie, obaľovanie, vysmážanie .... nooo, keď by som to brala takto - asi pomrieme hladom :), tak si to i ja trošku uľahčujem týmto sposobom: - v jeden deň urobím deťom palacinky na sladko, samozrejme v tom prípade palacinkové cesto nesladím, zopár ich odložím - aby ich všetky nepojedli :),  zabalím do potravinárskej fólie a na druhý deň, keď robím rizolety, mám v podstate polovicu práce hotovej ....

Pizza tyčinky z lístkového cesta

   Ak sa Vám nič nechce /ako mne  napríklad/ a Vaše deťúrence stále do Vás dobiedzajú - otvorte mrazničku, vytiahnite lístkové cesto, zapnite rúru na 200 stupňov a tieto tyčinky máte v priebehu pár minút hotové. Nakoniec to má i dva výsledné efekty: - 1. spokojnosť na strane detí a 2. Vy sa nenarobíte a okolo Vás zavládne úplný pokoj :)