streda 1. decembra 2010

Nutelové šišky

    ..... raz do týždňa si urobíme sladké jedlo na večeru. Palacinky a  lievance všeho druhu, zopár buchiet - aj dukátové /ktoré ja vobec nemusím :))/, sladké rezace s makom a podobnými sypacími, či tekutými surovinami, pirohy a pod .
     Dnes padla voľba na šišky. Vonku začalo krásne snežiť - konečne i u nááááás, veľmi sa tomu teším :). Napriek tomu, že ja som čiste africký typ človeka, ktorý miluje tridsaťstupňové horúčavy, sneh v zime - to je pre mňa pohľadením pre dušu. Vtedy mi vobec nevadí, že musím oškrabávať okná na aute, aby som sa vobec niekam dostala.  Dnes ako som prišla z práce som si vyrábala ešte v rýchlosti kryt na predné sklo auta, aby mi nezapadalo úplne snehom a ja som sa ráno do nej  rýchlejšie vedela doklopýtať  :))  Dcéry sa rozhodli, že sa pojdu von sánkovať- bobovať a s tým samozrejme bolo spojených množstvo otázok : - mamíííí,, kde mám rukavice??, mamííí kde mám tú červenú čiapku ?? , a kde sú tie nepremokavé nohaviceee???. No... - kým som ich vobec ponavliekala,/ resp. predstrčila im to pred nos/ do zimného mundúru, prešla pol hodina, aj cesto na šišky som mala nakysnuté :)) a to som si ešte u Lucky všimla, že krásavica - chcela ísť bez pančušiek a iba v členkových ponožkách ... :) .
    Tak  sa mi ich slávnostne podarilo odpraviť do snehu  a urobila tie nutelové šišky  - samozrejme, nutelu zbožňujú :)), som vedela, že keď prídu vyštípané od zimy - padnú vhod, ... spolu s horúcim čajom .