utorok 16. novembra 2010

Sladké plnené mini - rohlíčky

   Keďže dnes mi je už oveľa zdravotne lepšie, upiekla som tieto milučké minirohlíčky deťom k raňajkám . Plnila som tvarohovou a nutelovou náplňou. Tú nutelovú teda nejak moc nemusím, nemám s tým ani  moc dobré skúsenosti - stále nejaký rohlíček praskne a všetka tá náplň vytečie von  a to som robila už neviem koľko druhov ciest  /a keď sa to tak vezme - tiež nemusia byť zababrané iba od čokolády/ - jednoducho to vždy radšej plním tvarohom, jablkami, slivkáčom  alebo orechami .. a výýnimočne pár rohlíkov makových, nech manželovi zalepím oči :)))

Sardinková nátierka s cícerom

 .... "zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať" ...... niekedy nám nič iné ani nezostáva, keď chceme do svojich najbližších dostať niečo povedzme nové, niekedy nevábneho vzhľadu a HLAVNE niečo zdravšie. Ten posledný dodatok prosím ani nevyslovujte nahlas, lebo obyčajne každý má u seba zakotvené / neviem z akého dovodu /, že čo je zdravé musí byť nejedlé :))))) Takže, ak si vážime trošku svoje zdravie a chceli by sme do jedálnička zaradiť nové jedlo  - zmiznite ako duch do kuchyne, všetko pacnite do mixéra a v rozmixovanom stave Vám nik nebude skúmať, čo ste tam dali :DDD. To vravím akože fakt - z vlastných skúseností:))  V našej sardinkovej pomazánke je ukrytý cícer /aj keď u nás s ním problém nie je - ale predsa, v pomazánke sa lepšie natiera rozmixovaný  :)/ a nahrádza vajíčka ...
    Dnes majú moje dcéry u nás kamarátku - jediná moja otázka znela: - či má rada sardinkovú nátierku. Vraj áno. Ďalej som si už hlavu z ničoho nerobila - všetko zjedli bez problémov a nejakých zbytočných poznámok, vrátane kamarátky :)