nedeľa 5. septembra 2010

Kuracie rezne s nivou a šampiňónmi

-  dnes je nedeľa a mne sa nechce variť, dala by som čokoľvek za to, len aby som dnes nemusela, po 1. je mi zima , po 2. neznášam tieto prechodné obdobia keď ešte nekúria a po 3. keď mi je zima - variť sa mi nechce. Aj som sa ráno chvíľu tvárila, že dnes teda nieee ...!! ... ale, masko už bolo vytiahnuté z mrazničky, tak som si na seba natiahla tričko, dve mikiny / a keby mi to nebolo trápne, tak aj hubertus by som kľudne zniesla :)))/ ale poistila som to aspoň hrubičiznými ponoškami a odpochodovala do kuchyne. Obed som v rýchlosti vymyslela taký, aby sa piekol v rúre a ja som bola na nej celý čas pečenia prilepená a ohrievala si skrehnuté prsty.



Marinované grilované šampiňóny

Mám veľmi rada šampiňóny - a grilované moooc. Ale keďže nemáme dom, kde by sa dalo grilovať vonku, v krásnej prírode / a keby takéto úkony prevádzam u nás na balkóne - neviem, neviem, či by to susedia prežili :)))/, tak som donútená ich robiť na grilovacej panvici.

 

Čokoládová tvarohová torta

- moje zlatíčko Linduška mala sviatok - meniny, tak som uvažovala, čo jej upečiem. Chcela som len niečo jednoduché, ale aby chuť bola výrazná. To všetko napĺňajú dve základné zložky tejto torty : - tvaroh a čokoláda. Zaujímavosťou tejto torty je, že neobsahuje žiadnu múku. Myslím, že s kľudným svedomím ju možem nazvať aj "bezbordelová", keďže sa pri jej výrobe ušpiní nanajvýš jedna miska ..... tak si to užite - je priam božská ..... Dcérke veľmi chutila tiež.:)