piatok 3. septembra 2010

Jablkové lievance

Nie je nič horšieho ako keď máte chuť na lievance, prípadne palacinky a to cesto je také hrozné, lepí, raz je riedke, raz zasa moc husté - inokedy bez chuti.... fakt, niekedy katastrofa v kuchyni, najradšej by som všetko  vyhodila von oknom a odkrojila chlieb a natrela masťou s kúskom nejakej rajčinky /hmmm, čo je mimochodom strašne dobré :))/ a na lievance najradšej zabudla.

- tak tieto sú úplne fantastické a  napriek tomu, že sú sladkučké, nelepia na panvicu . Je ich  potešenie nielen robiť ale i jesť .....
  


Čokoládový pudingový krém s cottage cheesom

- no nič, ......... aby sme len zdravo nežili, opať nás chytila mlsná chuť, dnes absolútna rýchlovka v podobe pudingu. Najskor som uvažovala, že pridám do neho iba kyslú smotanu... alebo možno tvaroh. Pozerám do chladničky a rozmýšľam - ten cottage cheese sa mi začal pozdávať čoraz viac a viac, nakoniec zvíťazil. Po zahliadnutí arašidového masla, bolo rozhodnuté a mne sa začala v hlave vynárať úžasná kombinácia .....



Langoše z chladničky

- milujem  langoše, nerobím ich často, / chi,  no čo už - nechce sa mi :)))/ - tieto boli na želanie mojich dcér, sľubovala som ich doma už hádam tri mesiace ale stále boli k "mání" v obchode, no a nekúpte to hotové  :))).  Keďže som mala deň voľna, /bol sviatok a ja som nemusela ísť do práce/, ráno som vstala z postele s rozhodnutím - že dnes je ten "Deň D - deň langošový " - ako napotvoru ma po tomto uvedomení voľna začala bolieť hlava a nedala si povedať až do samého večera :(, čo bolo viac než zlé, pretože najradšej by som zaliezla naspať do spálne  a zostala tam nepohnute ležať ako mŕtvy chrúst až do ďalšieho dňa. Ale sľub je sľub, tak som sa doklopýtala do  kuchyne s tabletkou v krku a studeným zábalom na hlave a tie ich vytúžené langoše som im urobila ....... pochopiteľne - riady si už poumývali samé :))




Rajčinový šalát s tofu syrom - receptík venovaný Janíčkovi



- musím priznať, že tofu syr nikdy nepatril k mojim obľúbeným jedlám, môžem povedať dokonca, že radšej som zjedla kadečo iné ako tofu, nanajvýš vypražený v nejakom cestíčku a až vobec by ma nenapadlo pridávať ho do jedál a šalátov, kde bude tvoriť hlavný základ ... až vďaka jednej skvelej osôbke/Janik ďakujem :)/ som zistila, že je to fantastická lahôdka a celá finta pozostáva v namarinovaní a následnom opečení tohoto sójového zázraku :)))) Tak som ho pomaly začala pridávať v tomto stave do nášho jedálnička a dcéry sú z neho nadšené. Stačí ako začne rozvoniavať po kuchyni a viem na 100%, že nebude žiaden problém s jeho degustáciou.
    Tento šalát je zároveň mojim prvým príspevkom na tomto blogu - paradoxne, nie je to žiaden koláčik, žiadna sladká mlsna v podobe torty, ani vypečené kuriatko .... ale niečo zdravšieho, čo však vôbec neznamená, že by tento šalát zaostával, či dokonca pokrivkával za inými chuťovými skvostami .........